НОВОСТИ

Библиотека представљена у радио емисији НАШИ У СВЕТУ

Сазнаћете од Андријане Тасков зашто је основана и како функционише Библиотека српске дијаспоре, дигитална платформа која окупља наше писце широм света.

ЈЕДАН КЛИК ЗА РОМАН И СТИХ

Свој рад почиње једна посебна национална, културна институција – библиотека српске дијаспоре. Идеја о оснивању ове библиотеке потекла је пре неколико година.

КЊИГЕ - СНАЖАН МОСТ СА СРБИЈОМ

Грађење дигиталних мостова постаје наша нужност. Никада није било лакше повезати се, па пропуштање да се на грађењу и одржавању веза ради, постаје недопустиво.

Представљање интерактивне платформе "Библиотека српске дијаспоре" 31.01.2024.

У просторијама Фонда дијаспора за матицу одржано је представљање интерактивне платформе Библиотека српске дијаспоре.

Велики пројекат Удружења "Фонд дијаспора за матицу": Почиње са радом Библиотека српске дијаспоре

"Циљ нам је да на једном месту сакупимо све што је написано, било где, о српској дијаспори и да на том истом месту сакупимо све што је дијаспора, у том креативном смислу, постигла протеклих векова..."

ЕМИСИЈА „МАГАЗИН НА ПРВОМ“ – гостовање Живадина Јовановића (АУДИО)

Директор Фонда Живадин јовановић разговарао је са Јеленом Видић о покретању Библиотеке српске дијаспоре. Позивамо Вас да послушате.

ЖИВАДИН ЈОВАНОВИЋ гост у емисији "Србија на вези" (ВИДЕО)

"Библиотека српске дијаспоре је допринос јединству српског народа где год се налазио. Сви смо ми припадници исте нације, без обзира да ли живимо у матици, окружењу или расејању. То није тако битно за однос према идентитету, према култури, према духовнности." Живадин Јовановић

ФОНД И БИБЛИОТЕКА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ

Са око 4 милиона Срба и њихових потомака у расејању, Србија и српски народ спадају у земље и нације са најбројнијим расејањем у релативном смислу. Њих има у земљама свих континената и свих цивилизација. Нема сумње да је њихов допринос срединама у којима живе и раде веома значајан у сваком погледу

Останите у току са нашим радом. Пријавите се путем мејла за обавештења.